Baggrund og erfaring
Jeg har i mange år været ansat i det kommunale regi, hvor jeg har arbejdet med forskellige konstellationer, men altid med børn, unge og familier. Det har givet mig stor erfaring med forskelligartede udfordringer i behandlingsarbejdet og ikke mindst i mit nuværende terapeutiske arbejde. Udover min private praksis i Birkerød er jeg ansat tre dage om ugen i et kommunalt familiehus, hvor jeg arbejder med børns, unges og familiers trivsel og tilknytning.
Spædbørn
Under min uddannelse som socialpædagog var jeg ansat på et spædbørnehjem i Skodsborg, hvor jeg fik stor indsigt i det nyfødte barns behov, trivsel og tilknytningens betydning. Mange af de nyfødte spædbørn blev født med fysiske og psykiske abstinenser som følge af morens aktive misbrug af alkohol og stoffer under graviditeten. Allerede her husker jeg min interesse for, hvordan jeg kunne være med til at skabe de bedst mulige betingelser for det lille barns tilknytning.
Efter nogle år med fokus på spædbarnets udvikling, traumer og tilknytningshistorie blev jeg optaget af de unges liv på gaden og deres evne til at klare sig uden voksne omkring sig.
Unge
Jeg blev ansat på Døgnkontakten, som lå i Sankthansgade på Nørrebro. Døgnkontakten var dengang et tilbud under Københavns Kommune, som man havde valgt at flytte ud i miljøet, hvor de unge var. Det viste sig at have stor betydning for, om de unge havde lyst til at komme, hvilket de hurtigt gjorde. Det var en spændende tid, da det på mange måder var en helt anden måde at arbejde med unge på. Vi flyttede ud til dem for at tilbyde vores hjælp, så det ikke længere kun var de unge, der selv skulle opsøge os, hvis de ville have hjælp.
Døgnkontaktens medarbejdere var optaget af at møde de unge ligeværdigt, autentisk, tillidsvækkende og ordentligt. Samtidig var vi overbeviste om, at de unge, som boede på gaden og kunne klare sig selv, havde opbygget mange ressourcer, som vi selvfølgelig måtte anerkende og bygge videre på sammen med dem. Her lærte jeg meget om, hvad der var vigtigt i mødet med andre mennesker. Uanset om det er børn, unge eller forældre, har alle krav på at blive mødt ydmygt og ligeværdigt.
Familier og unge
Efter Døgnkontakten søgte jeg ud på en familie- og ungepension på Amager. Her var der en helt særlig form for pædagogik, som de unge blev mødt af fra de voksne. Her fik jeg erfaring med unge/teenagere, især piger og deres liv og udfordringer langt væk fra deres forældre.
Jeg fik erfaring med familiearbejde, samarbejde med kommunen, skoler, institutioner og mange flere. Her blev jeg særligt optaget af betydningen af det tværfaglige samarbejde omkring den unge og deres familie - og hvor betydningsfuldt det var for om indsatsen for den unge og familien lykkedes.
Mor&Barn-Huset på Frederiksberg
Efter familie- og ungepensionen blev jeg ansat i Frederiksberg Kommune, hvor jeg sammen med en anden kvinde skulle starte et mor-og-barn-tilbud op til unge nybagte mødre. Det var spændende at være med helt fra starten og tænke på det vigtigste for det lille nyfødte barn og den unge mor. Her kunne jeg igen fordybe mig i min interesse for tilknytningen mellem mor og barn, søge ny viden og være med til at skabe de bedste betingelser for både mor og barn.
Jeg var der i mange år og blev samtidig uddannet til psykoterapeut. Det gik op for mig, hvor mange af de unge mødre, der kom med mange svigt og traumer i bagagen. Vi opdagede, at deres egne svigt og traumer kunne spærre for den tilknytning, som deres barn havde brug for. Hvis ikke moren fik indsigt i egne traumer, kunne hun uden at vide det overføre dem til sit eget barn. Her havde jeg meget fokus på tilknytning, relationen mellem mennesker og traumer.
Familiebehandlingcenter Suhmsgade København.
Tilknytning, realtioner og kontakt.
Suhmsgade har til huse i sit eget familiehus midt i København. Der blev visiteret familier fra hele København, og Suhmsgade havde specialiseret sig i tilknytningsteorien og traumer. I Suhmsgade var der et særligt fokus på tilknytningen og traumer samt på at forstå, hvordan vi bedst kunne hjælpe familierne med at opnå trivsel og udvikling igen. Der var et højt fagligt niveau, og alle var engagerede i at blive dygtigere og bedre til at kunne hjælpe familierne, så både håbet for fremtiden og trivslen kom tilbage.
Det var et meget meningsfyldt arbejde, og jeg blev endnu mere bekræftet i betydningen af, hvor vigtig vores egen familiehistorie samt vores oplevelse heraf er for vores nuværende oplevelse af trivsel, lykke og udvikling. Relationen til vores familie er vigtig, relationen til vores venner er vigtig, og kontakten til andre mennesker vigtig og meningsfuld for os og vores oplevelse af, hvem vi er.
Uddannelse og efteruddannelser
- Uddannet socialpædagog på Gentofte Socialpædagogiske seminarium
- Uddannet Psykoterapeut fra Psykoterapeutisk institut i Køkenhavn
- Årskurkursus fra Den Sociale Højskole
- Spædbørnskonsulent fra Toftemosegård
- Sandplay-uddannelse ved Learn to live i Silkeborg
- Mentalisering i traumatiserede familier
- Masterclass i mentaliserieng, Sind på Sinde ved Center for Mentalisering i Århus
- Konference i nye retninger inden for familieterapi
- Konference i mentalisering / Folliko
- Advanced mentalising med Eia Asen, Peter Fonagy 1-2-og 3
- NARM International - Certified NARM Ved Tove Meidal København
- § 75 professionel støtteperson til forældre ved anbringelser af børn
Mere om mig
Kontakt mig, og hør nærmere
At række ud efter hjælp er for mange en meget svær beslutning. Der kan være mange årsager til, hvorfor man ønsker at gå i terapi, men for de fleste handler det om at øge livskvaliteten og livsudfoldelsen og at komme hjem til sig selv.
Tag det første skridt - kontakt mig, og hør nærmere.
