Hvad er Sandplay?
Sandplay har vist sig at være hjælpsom i forløsningen af traumer og særdeles hjælpsomt til at komme i kontakt med svære følelser, som kan være svære at sætte ord på, da de ofte har en ubevidst karakter.
Sandplay henvender sig til mennesker, der har brug for fordybelse på en kreativ og kropslig taktil måde, og hvor samtalen ikke opleves fyldestgørende.
Sandplay som terapeutisk metode er udviklet i 1950erne af den schweiziske terapeut Dora Kalff. Hun skabte den form for Sandplay, vi nu anvender på baggrund af C.G Jungs teori om de ubevidste, kreative kræfter i menneskets psyke.
Sandplay terapi karakteriseres ved brugen af sand, vand og figurer, som danner en atmosfære, hvor man både er beskyttet og fri til at lave de billeder, der falder èn ind. I en proces, hvor der laves en serie af billeder, skabes en fortløbende dialog mellem det bevidste og ubevidste dele af barnets psyke, der igen aktiverer en helingsproces og en udvikling af personligheden.
Sandplay terapien åbner nænsomt op for problemstilingerne men altid i barnets eget tempo, og som ofte ligger helt tidligt i den barnets udvikling. Sandplay er således velegnet til tidlige, ordløse og førbevidste traumer. Samtidig kan Sandplay terapien via de symbolske udtryk i sandkasserne danne et udgangspunkt for samtaler om aktuelle problemstillinger, der ikke tidligere var ord for. Sandplay er på en gang aflastende og udviklende.
Hvordan arbejder jeg med Sandplay?
Aktiviteterne i sandkassen bliver det fælles tredje, som barnet og jeg mødes om, og hermed sker en fordybelse af processen, der er helt nødvendig for et konstruktivt udbytte af terapien. Terapeuten bliver således det vidne som i tavshed men opmærksomt rummer, hvad barnet udfolder og den, som sørger for, at barnet kan arbejde uden forstyrrelser og i sikkerhed.
Sandplay terapi foregår i mit rum, hvor jeg har to sandkasser - en med tørt sand og en med vådt sand. Jeg har hylder med alverdens små symboler og figurer, så både det indre og ydre liv kan illustreres.
Vi arbejder med figurerne og sandet, indtil billedet er færdigt, hvorefter jeg tager et billede af det.
Efter 6-8 gange vil vi sammen kigge på sandbilleder. Billedernes symbolik vil vise os, hvad barnet over tid har arbejdet med. Derfor anbefaler jeg, at sandplay er et forløb af 6-8 gange.
Ved at arbejde med figurerne i sand etableres et terapeutisk rum, hvor følelsesmæssige erfaringer, som er svære at fortælle om, nænsomt kan synliggøres og bearbejdes.
Billedsproget åbner for følelsesmæssige udtryk, som det talte sprog ikke indeholder i sig selv. Vores sprog er meget rigt og nuanceret, når det handler om at beskrive objekter og funktioner, men ofte mangelfuldt og fattigt, når vi skal beskrive og udtrykke følelser og sindstilstande.
Hvad koster Sandplay?
Første møde/intro til sandplay med forældrene
60 min. 1.400 kr.
Sandplay Session uden forældre
60 min. 1.000 kr.
Afsluttende samtale med forældrene
60 min. 1.400 kr.
Udtalelser on Sandplay terapi
Mere om Sandplay terapi
Kontakt mig, og hør nærmere
At række ud efter hjælp er for mange en meget svær beslutning. Der kan være mange årsager til, hvorfor man ønsker at gå i terapi, men for de fleste handler det om at øge livskvaliteten og livsudfoldelsen og at komme hjem til sig selv.
Tag det første skridt - kontakt mig, og hør nærmere.
